„Když máš rád to, co děláš, stane se práce, i ta sebevětší, radostí.“

Od roku 2013 funguje noclehárna sv. Antonína pro muže, kterou otevřela Farní charita J. Hradec.

Otevření se zúčastnili zástupci Města J. Hradec, Úřadu práce, sociálního odboru, Diecézní a farní charity.

mapka

Objekt se nachází v Šindelně, Nežárecká ul. č 115. K dispozici je 8 lůžek v době od 20-8 hod . Uživatelé služby se mohou umýt, dostanou potraviny, ošacení a poradenské služby, je zajištěna asistenční služba.

Poslání zařízení

Nouzová ubytovna pro muže je zařízení, které poskytuje podporu člověku, který se ocitl v nepříznivé životní situaci. Je zaměřené na muže.  Tato služba je poskytována jednorázově po dobu jedné noci.

Zařízení poskytuje:

• ·         ubytování je poskytováno na jednu noc
  •           hygienické zázemí
  • ·         sociálně-právní poradenství, pokud o něj klient projeví zájem, bude mu tato služba poskytnuta

Cílová skupina:

• ·         muži od 18 let
  • ·         osoby s českým občanstvím a občanstvím EU, kteří komunikují slovem i písmem v českém jazyce
  • ·         muži bez přístřeší

Cíle služby:

• .        poskytnutí ubytování na jednu noc
  • .        sociálně-právní poradenství
  • .        zprostředkování komunikace s úřady