„Když máš rád to, co děláš, stane se práce, i ta sebevětší, radostí.“

Od roku 2013 funguje noclehárna sv. Antonína pro muže, kterou otevřela Farní charita J. Hradec.

Otevření se zúčastnili zástupci Města J. Hradec, Úřadu práce, sociálního odboru, Diecézní a farní charity.

mapka

Objekt se nachází v Šindelně, Nežárecká ul. č 115. K dispozici je 8 lůžek v době od 20-8 hod . Uživatelé služby se mohou umýt, dostanou potraviny, ošacení a poradenské služby, je zajištěna asistenční služba.

POSLÁNÍ:

Posláním služby je jednorázově poskytnout nocleh a jednoduché zázemí osobám, které v důsledku nepříznivé životní situace nemají jinou alternativu přenocování, nežli setrvat venku v prostředí pro klienta nevyhovujícím / ohrožujícím. Poskytováním noclehu, čistého prostředí k přenocování a možnosti udržovat osobní hygienu pomáháme klientovi zvýšit kvalitu jeho života, popřípadě se snáze začlenit do majoritní společnosti.

CÍLE:

Cílem je snížit zdravotní a sociální rizika související se způsobem života klientů za pomoci noclehu ve standardním hygienickém prostředí (čisté lůžkoviny, ručníky, čisté prostředí) s možností využití zázemí pro osobní hygienu a zázemí pro jednoduchou úpravu stravy (např.: ohřátí jídla, uvařit si čaj, uvařit si instantní polévku, apod.)

Cílem je motivovat klienta k řešení své nepříznivé sociální situace a pomoci mu při zpětné integraci do společnosti.

CÍLOVÁ SKUPINA:

-  muži bez přístřeší starší 18-ti let komunikující v českém jazyce

Negativní vymezení cílové skupiny:

-  služba není poskytována klientům s omezenou soběstačností

- služba není poskytována klientům, kteří vyžadují / potřebují osobní asistenci pracovníka k základním úkonům      spojeným se sebeobsluhou

- služba není poskytována klientům se zjevným zdravotním problémem (vnější poranění, sádra…)

- služba není poskytována klientům, jejichž stav vyžaduje jinou službu než tu, kterou Noclehárna sv. Antonína        poskytuje

ZÁSADY POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

Rovnost

Ke každému klientovi přistupujeme nestranně. Všichni klienti mají stejná práva a povinnosti. Zaměstnanci zachovávají jednotné pracovní postupy ke všem klientům. Snažíme se předcházet upřednostňování nebo naopak k diskriminování klientů.

Respekt

Respektujeme individualitu každého klienta.

Individuální přístup

Ke každému klientovi je přistupováno individuálně. Během poskytování služeb bereme v potaz individuální potřeby a přání klientů.

Důvěrnost

Zaměstnanci jsou vázáni mlčenlivostí. Sdělené informace, nespadají-li do oblasti trestních činů, jsou považovány za důvěrné a nejsou nikomu sdělovány.

Informovanost

Zaměstnanci informují klienty o jejich právech a povinnostech. Klientům je nabízeno odborné sociální poradenství. Dochází k předávání informací o možnostech využití dalších návazných služeb.

DEN POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JINDŘICHŮV HRADEC

Srdečně Vás tímto zveme na akci Den poskytovatelů sociálních služeb, která proběhne ve středu 20.06.2018 od 10:30hod u kulturního domu Střelnice. Přijďte se podívat i na prezentaci služeb Farní charity Jindřichův Hradec. Těšíme se na Vás!

VÝDEJNA SAMARITÁN

Samaritán

Od 24. 4. 2018 otevíráme VÝDEJNU SAMARITÁN

Tradiční štědrovečerní večeře na Noclehárně v. Antonína

Štědrovečerní večeře 2017

Stejně jako v letech minulých jsme i letos pro klienty Noclehárny sv. Antonína v Nežárecké ulici v Jindřichově Hradci připravili slavnostní štědrovečerní večeři.

Vánoční večeře pro lidi bez domova

Každý rok provoní, v těsném předvoji Vánočních svátků, prostory Domu sv. Pavla, vůně cukroví, rybí polévky, kapra a bramborového salátu. Nejinak tomu bylo i letos.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Pátý ročník Tradiční polévky pro potřebné

Dne 23.12.2016 se konal již pátý ročník Polévky pro potřebné.

Štědrovečerní večeře na Noclehárně sv. Antonína

Štědroveřerní večeře pro lidi bez domova - zahřála na těle i na duši

Benefiční fotbal

plakát

Benefiční fotbal pro lidi v nouzi! Přijďte změřit síly a zároveň ulevit lidem v nouzi.

Charita se zapojila do operačního programu FEAD na pomoc nemajetným

Program FEAD

Lidé v nouzi budou od června zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“. Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou distribuovat ve svých regionech jednotlivé místní Charity, které pomohou také odbornou radou.

Světový den sociální práce je šancí vyzdvihnout její celospolečenský význam

Tento den je příležitostí k vyzdvižení sociální práce jako plnohodnotné profese a připomenutí jejího přínosu pro celou společnost jak na regionální, tak na národní úrovni. Světový den sociální práce byl vyhlášen Organizací spojených národů před třiceti lety a koná se vždy třetí úterý v březnu. Letos ho slavíme 15. března. Charita ČR připravila se svými zaměstnanci a pro své zaměstnance krátké video s anketou.