Výzva: Sháníme dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku 2018

TKS 2018

Tříkrálová sbírka proběhne v letošním roce od 1. do 14. ledna 2018. Farní charita Jindřichův Hradec plánuje realizovat tříkrálovou sbírku v termínu od 2. do 14. 1. 2018.

Sháníme dobrovolníky, kteří by pomohli:

• s kostýmy pro koledníky (především s jejich výrobou)
  • s technickým zázemím pro koledníky (aby se měli, kde během koledování ohřát, občerstvit apod.)
  • s koledováním!

Skupinku tvoří obvykle tři koledníci v dětském věku převlečení za bájné krále (mudrce z východu), kteří se podle tradice přišli do Betléma poklonit novorozenému Ježíškovi. Jedna z těchto osob je vedoucím skupinky, měla by být starší 15 let. Tato osoba je ve vztahu k Zákonu o veřejných sbírkách „osobou pověřenou konáním sbírky“. Vedoucí skupinky je vybaven plnou mocí (průkazkou) s pořadovým číslem, které by mělo odpovídat číslu uvedenému na zapečetěné pokladničce.

V tuto chvíli sháníme především koledníky.

Rozsah možného koledování FChJH není pouze v Jindřichově Hradci. Je i v přilehlých obcích, spadajících ve větší míře pod jindřichohradecký vikariát. Např. Deštná, Pluhův Žďár, Nová Včelnice, Lodhéřov, Kostelní Radouň, Jarošov nad Nežárkou, Kardašova Řečice, Roseč, Stráž nad Nežárkou, Horní Pěna, Číměř, Nová Bystřice, Staré město pod Landštejnem, Klášter, Hůrky, Člunek, Kunžak, Blažejov, Strmilov aj.

V případě zájmu se hlaste na email: info.jhradec@dchcb.charita.cz nebo na karolina.pichova@dchcb.charita.cz. Případně volejte na telefonní čísla: 731 604 554, 733 741 816, 730 540 628.