Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:

Záměry Tříkrálové sbírky v lednu 2016 na jihu Čech

Každá charita, příp. farnost, která v daném místě organizuje Tříkrálovou sbírku, si může zvolit účel, na který peníze ze sbírky využije. Jednotlivé záměry sbírky na jihu Čech za Charity a farnosti naleznete zde.

Vyhlášení soutěže Hrdinové sociálních služeb

Soutěž Hrdinové sociálních služebU příležitosti Mezinárodního dne sociální práce 17. března 2015 vyhlašuje Charita ČR soutěž Hrdinové sociálních služeb. Zároveň tímto děkujeme všem pracovníkům, kteří se denně podílí na zachovávání důstojnosti lidí v tíživých životních situacích.

Poděkování dárcům

Vážení dárci, dovolte, abychom vám srdečně poděkovali za Vaše rozhodnutí stát se dárci ošacení,školních pomůcek a školních potřeb. Vámi darované předměty i ošacení, jak jistě víte jsme použili pro sociálně znevýhodněné klienty Poradny pro lidi v nouzi.

Školní pomůcky byly darovány dětem při začátku školního roku. Jsou také používány při projektech SAS.

Velice si vaší pomoci vážíme a jsme si vědomi toho, že jste také lidmi a společnostmi s dobrým a upřímným srdcem, kteří mají zájem pomoci. Jistě vám a vašim blízkým přinese příspěvek (dar), který jste se rozhodli pro děti poskytnout nejen dobrý pocit, ale také štěstí.

Sledujte on-line: Příběhy, které svět nevidí

Foto: ČTPoslední dva díly nedělního odpoledního pořadu věnovala Česká televize střediskům Charity. Bývalé prostituky, klientky projektu Magdala, vystupují v dílu ze Znojemska. Na druhý konec země, do Chebu, se pak štáb vydal zaznamenat vzpomínky, chyby, ale i budoucí plány a naději lidí bez domova.

Přednáška" Drogová problematika"

Dne 26.9.2013 bude pořádat Farní charita Jindřichův Hradec v rámci projektu Zelená pro rodinu,přednášku na téma" Drogová problematika".

Přednášku povede Mgr. Týmal ,který pracuje pro občanské sdružení META . Na konci přednášky uvede Mgr. Týmal příklady z praxe a velice rád odpoví na dotazy.

Datum konání: 26.9.2013 od 16:30

Místo: přednáškový sál MZe, Pravdova 837/II, první patro ,číslo dveří 19 .

Dvacet minut Radiožurnálu s ředitelem Charity ČR

Bezdomovectvím je u nás ohroženo na sto tisíc lidí. Ministerstvo práce a sociálních věci představilo poprvé koncepci prevence a řešení této problematiky. Jak se k ní staví Charita ČR? A jak se člověk dostane "na ulici" a proč je tak těžké vrátit se zpět do běžného života? Na to odpovídal ředitel Charity ČR Lukáš Curylo. Přehrajte si záznam rozhovoru.

MÁJ SPOLU - podruhé

Zveme všechny děti a jejich rodiče na akci  MÁJ SPOLU II., která se koná ve čtvrtek, 29. 8. od 15 do 19 hodin na sídlišti Máj opět na travnatém prostranství před Základní školou Máj, ul. M. Chlajna.  Více zde

Nové číslo účtu pro sbírku na pomoc v ČR

Charita Česká republika mění číslo účtu veřejné sbírky na pomoc potřebným v ČR, mimo jiné tedy také na pomoc po povodních. Nové číslo sbírkového účtu je 44665522/0800, vedený u České spořitelny.
K této změně dochází z důvodu zákonné povinnosti po třech letech původní sbírku ukončit a předložit úředním orgánům její vyúčtování. Všem dárcům děkujeme za pochopení!

Soutěž o mobily a další ceny

FotosoutěžPřemýšleli jste někdy, co dělají Tři králové v létě? Máte nápad na vtipnou fotku? Přidejte se k zábavné soutěži na Facebooku nejen pro koledníky a vyhrajte mobilní telefony nebo ručně vyráběné zboží z chráněných dílen.

Dar potravin od Červeného kříže

Dnes Farní charita v Jindřichově Hradci obdržela dar potravin od Českého červeného kříže. Jedná se o pět krabic instantních polévek v příchutích slepičí a rajská. Polévky použijeme pro naše uživatele služeb v Poradně pro lidi v nouzi a na Noclehárně sv. Antonína.