Humanitární pomocí se Diecézní charita České Budějovice zabývá velice intenzivně jak v ČR tak i do zahraničí.

Související informace s domácí humanitární pomocí:

Související informace se zahraniční humanitární pomocí:

Bělorusku, Bulharsku, Rumunsku, Kongu a Zimbabwe.

Charita ČR koordinuje rozvojovou a humanitární pomoc v ČR i do zahraničí. Články z Charity ČR

Aktuálně

VÝDEJNA SAMARITÁN

Samaritán

Od 24. 4. 2018 otevíráme VÝDEJNU SAMARITÁN

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Benefiční fotbal

plakát

Benefiční fotbal pro lidi v nouzi! Přijďte změřit síly a zároveň ulevit lidem v nouzi.

Charita se zapojila do operačního programu FEAD na pomoc nemajetným

Program FEAD

Lidé v nouzi budou od června zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“. Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou distribuovat ve svých regionech jednotlivé místní Charity, které pomohou také odbornou radou.

Jarní koncert pro Charitu v Kamenici nad Lipou

Srdečně zveme veřejnost a všechny naše dárce a příznivce na Jarní koncert, který se uskuteční v neděli 15. května od 14 hod. v kostele Všech svatých v Kamenici nad Lipou. Vystoupí skupina SaxWork Quartet a akce bude doplněna prodejní výstavou fotografií paní Lenky Koubové - Krásy naší přírody.

Těšíme se na Vás a děkujeme za Vaši podporu.plakát

Výstava „Jsme ze stejné planety“ zdobí přístup k  Jedličkovu ústavu

Putovní výstava fotografií osob z celého světa, kteří našli svůj nový domov v České republice, načas zakotvila v areálu pražského Jedličkova ústavu. Téměř tři desítky snímků s příběhy o tom, jaké to je přestěhovat se z původní domoviny „k nám“ jsou přístupné veřejnosti u vchodu do Jedličkova ústavu nedaleko pražského Vyšehradu. Vernisáži předcházela beseda se studenty.

Vojenský fond solidarity podporuje vojáky již rok

Brig. gen. Štefan Kaleta a genmjr. Jaroslav Kocián při předání a převzetí funkce předsedy výboru VFS (foto: pplk. Jolana Fedorková).

Ve středu 9. března uplynul právě jeden rok od založení Vojenského fondu solidarity. Fond finančně pomáhá vojákům, jejich rodinám nebo pozůstalým, kteří se ocitli v tíživé situaci, ať už ze zdravotních či sociálních důvodů. Pečuje také o děti vojáků, kteří zahynuli při výkonu služby na území České republiky i v zahraničí.

Světový den sociální práce je šancí vyzdvihnout její celospolečenský význam

Tento den je příležitostí k vyzdvižení sociální práce jako plnohodnotné profese a připomenutí jejího přínosu pro celou společnost jak na regionální, tak na národní úrovni. Světový den sociální práce byl vyhlášen Organizací spojených národů před třiceti lety a koná se vždy třetí úterý v březnu. Letos ho slavíme 15. března. Charita ČR připravila se svými zaměstnanci a pro své zaměstnance krátké video s anketou.

Základní exkurz do lidských práv

Východisko lidských práv z pohledu společenských věd, historický vývoj lidských práv, 3 generace lidských práv, základní dokumenty, základní lidská práva

Potraviny a oblečení pomáhají!

Prosíme všechny lidi s dobrým srdcem o darování potravin, či oblečení. Pracovníci Farní charity Jindřichův Hradec jsou i ochotni pro výše uvedenou materiální pomoc dojet a věci odvézt na základě předešlé domluvy na tel. čísle - 731 604 554.