Poslání

Veškeré informace o službě, poslání a průběhu služby naleznete na portálu Ministerstva práce a sociálních věcí, zde (viz. popis realizace poskytování sociální služby):

Při poskytování se služba řídí těmito zásadami:

-     Respektování lidské důstojnosti a jedinečnosti – Každý člověk má svou neodejmutelnou hodnotu a důstojnost. Při poskytování služby se snažíme toto plně respektovat.

-    Potřebnost a podpora samostatnosti – Snažíme se služby poskytovat v takovém rozsahu, aby byly pro klienta smysluplné, aby nevedly k závislosti na službě ale naopak k samostatnosti a nezávislosti.

-    Respektování svobody volby – Poskytováním služby respektujeme právo klienta rozhodovat o svém životě, zároveň ho vedeme k přijetí zodpovědnosti za svá rozhodnutí.

-    Partnerství – Klienta vnímáme jako partnera, který se podílí na plánování a průběhu služby.

-    Princip nestrannosti  - Chceme být objektivní vůči všem členům rodiny, se kterou spolupracujeme a také vůči pracovníkům jiných institucí, kteří se podílejí na spolupráci s danou rodinou. V případě domácího násilí pracovník tento princip nemůže uplatnit.

KONCERT BRATŘÍ EBENŮ SE NEBÝVALE VYDAŘIL

V Českých Budějovicích bylo v pátek 6. října vpodvečer v Metropolu a v jeho okolí opravdu živo. Sešly se totiž rovnou tři akce: divadelní představení, předvolební agitační program a benefiční koncert pro charitu.  A kdo přišel právě na koncert, dobře udělal. Hráli totiž „Ebeni“.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Pátý ročník Tradiční polévky pro potřebné

Dne 23.12.2016 se konal již pátý ročník Polévky pro potřebné.

Benefiční fotbal

plakát

Benefiční fotbal pro lidi v nouzi! Přijďte změřit síly a zároveň ulevit lidem v nouzi.

Charita se zapojila do operačního programu FEAD na pomoc nemajetným

Program FEAD

Lidé v nouzi budou od června zdarma dostávat potraviny a další základní potřeby. A to díky operačnímu programu Ministerstva práce a sociálních věcí financovanému z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) „Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám“. Potravinové a hygienické balíčky pro sociálně slabé budou distribuovat ve svých regionech jednotlivé místní Charity, které pomohou také odbornou radou.

Světový den sociální práce je šancí vyzdvihnout její celospolečenský význam

Tento den je příležitostí k vyzdvižení sociální práce jako plnohodnotné profese a připomenutí jejího přínosu pro celou společnost jak na regionální, tak na národní úrovni. Světový den sociální práce byl vyhlášen Organizací spojených národů před třiceti lety a koná se vždy třetí úterý v březnu. Letos ho slavíme 15. března. Charita ČR připravila se svými zaměstnanci a pro své zaměstnance krátké video s anketou.

Základní exkurz do lidských práv

Východisko lidských práv z pohledu společenských věd, historický vývoj lidských práv, 3 generace lidských práv, základní dokumenty, základní lidská práva

Potraviny a oblečení pomáhají!

Prosíme všechny lidi s dobrým srdcem o darování potravin, či oblečení. Pracovníci Farní charity Jindřichův Hradec jsou i ochotni pro výše uvedenou materiální pomoc dojet a věci odvézt na základě předešlé domluvy na tel. čísle - 731 604 554.

Koledníci koledovali i u 44. lehkého motorizovaného praporu!

Děkujeme moc koledníkům, vojákům, kteří přispěli a panu vojenskému kaplanovi Npor. Mgr. Drahomíru Frühbauerovi za jeho neskonalou vřelost a ochotu!

Přednáška - Sociální systém v ČR - 14. 1.

Filosofie sociálního systému v ČR, popis jednotlivých subsystémů sociálního systému v ČR (státní sociální podpora, sociální pomoc, sociální pojištění), dávkový systém, diskuze.