NOCLEHÁRNA SV. ANTONÍNA

Fotograf: Jakub Žák

ZÁKLADNÍ INFORMACE O SLUŽBĚ

Noclehárna sv. Antonína funguje od roku 2013. Od svého počátku byla určena mužům bez domova.

Služba se nachází v objektu tzv. na Šindelně, Nežárecká ul. č 115. Služba je v provozu celoročně, každý den v týdnu od 20:00 do 8:00. Kapacita služby je 8 lůžek.

Přidruženými službami často našimi klienty využívanými jsou: Poradna pro lidi v nouzi a Samaritán-výdejna materiální pomoci.

POSLÁNÍ:

Posláním služby je jednorázově poskytnout nocleh a jednoduché zázemí osobám, které v důsledku nepříznivé životní situace nemají jinou alternativu přenocování, nežli setrvat venku v prostředí pro klienta nevyhovujícím / ohrožujícím. Poskytováním noclehu, čistého prostředí k přenocování a možnosti udržovat osobní hygienu pomáháme klientovi zvýšit kvalitu jeho života, popřípadě se snáze začlenit do majoritní společnosti.

CÍLE:

• Cílem služby je poskytnutí jednorázové pomoci (noclehu) osobám bez přístřeší ve standardním hygienickém prostředí (čisté lůžkoviny, ručníky, čisté prostředí).
  • Cílem služby je i poskytnutí zázemí pro osobní hygienu a poskytnutí zázemí pro jednoduchou úpravu stravy (např.: ohřátí jídla, možnost uvařit si čaj, instantní polévku apod.)
  • Cílem služby je pomoci klientovi s řešením jeho nepříznivé životní situace pomocí základního sociálního poradenství.

CÍLOVÁ SKUPINA:

• muži bez přístřeší starší 18 let komunikující v českém jazyce, kteří jsou plně soběstační.

ZÁSADY POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

Rovnost

• Ke každému klientovi přistupujeme nestranně. Všichni klienti mají stejná práva a povinnosti. Zaměstnanci zachovávají jednotné pracovní postupy ke všem klientům. Snažíme se předcházet upřednostňování nebo naopak k diskriminování klientů.

Respekt

• Respektujeme individualitu každého klienta.

Individuální přístup

• Ke každému klientovi je přistupováno individuálně. Během poskytování služeb bereme v potaz individuální potřeby a přání klientů.

Důvěrnost a mlčenlivost

• S klienty se snažíme navázat vztah důvěry. Všichni zaměstnanci jsou vázáni mlčenlivostí. Sdělené informace, nespadají-li do oblasti trestních činů, jsou považovány za důvěrné a nejsou nikomu sdělovány.

Informovanost

• Zaměstnanci informují klienty o jejich právech a povinnostech. Klientům je nabízeno základní sociální poradenství. Dochází k předávání informací o možnostech využití dalších návazných služeb.

Velikonoční přání 2019

Velikonoční přání 2019 - Jindřichův Hradec.

Pro křesťana neexistuje cizí člověk. Nejbližší je vždy ten, kterého máme právě před sebou, a který nejvíce potřebuje naši pomoc. Nerozhoduje, zda je příbuzný či nikoliv, zda je nám milý či ne, zda je po morální stránce hoden pomoci či nikoliv. Láska Ježíše Krista nezná hranic. Kdo Bohu dává, ten získává.

sv. Edita Steinová

Přesun některých služeb do nových prostor?

kde nás najdete od nového roku 2019

V tuto chvíli necháváme schválit registrujícím orgánem prostory, které bychom rádi od 1. 1. 2019 využívali pro některé z našich služeb. Pokud vše dobře půjde, najdete část našich služeb po novém roce na adrese:  Arch. Teplého 1306/II 377 01 Jindřichův Hradec

Budovu Ministerstva zemědělství v Pravdově 837/II, 377 01 J. Hradec neopoštíme. Po novém roce nás sice najdete v jiné kanceláři, ale to nemění nic na situaci, že vám zde i nadále budeme poskytovat základní sociální poradenství a materiální pomoc.

Vánoční polévka pro osoby v nouzi

Po roční pauze se Farní charita Jindřichův Hradec a Český červený kříž rozhodli obnovit tradiční akci Vánoční polévky pro osoby v nouzi.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Představujeme Vám služby Farní charity Jindřichův Hradec

Služby FCHJH

Chtěli bychom Vám tímto představit stávající služby Farní charity Jindřichův Hradec:

Den Charity

Přijměte pozvání na DEN CHARITY, který se uskuteční 27. 9. 2018:

VEŘEJNÁ SBÍRKA PRO ANDRIANKU

Farní charita Jindřichův Hradec ve spolupráci s panem Tomášem Šnorkem a starostou města panem Ing. Stanislavem Mrvkou pořádá veřejnou sbírku pro malou Andrianku. Výtěžek sbírky je určen na zakoupení auta.

CHARITATIVNÍ KONCERT PRO ANDRIANKU

Srdečně Vás tímto zveme na charitativní koncert, který proběhne v sobotu 29.9.2018 od 16:00hod v Kapli sv. Máří Magdaleny.

DEN POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JINDŘICHŮV HRADEC

Dne 18.6.2018 proběhla na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci prezentace jindřichohradeckých poskytovatelů sociálních služeb.

DEN POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JINDŘICHŮV HRADEC

Srdečně Vás tímto zveme na akci Den poskytovatelů sociálních služeb, která proběhne ve středu 20.06.2018 od 10:30hod u kulturního domu Střelnice. Přijďte se podívat i na prezentaci služeb Farní charity Jindřichův Hradec. Těšíme se na Vás!