„Když máš rád to, co děláš, stane se práce, i ta sebevětší, radostí.“

Noclehárna sv. Antonína funguje od roku 2013 funguje noclehárna sv. Antonína pro muže bez přístřeší. Slavnostního otevření se zúčastnili zástupci Města J. Hradec, Úřadu práce, sociálního odboru, Diecézní a Farní charity J.Hradec

Objekt se nachází v Šindelně, Nežárecká ul. č 115. K dispozici je 8 lůžek v době od 20-8 hod. Uživatelé služby  získají nocleh, možnost hygieny, dále mohou využít základního poradenství. Přidruženými službami je materiální, potravinová a hygienická pomoc. Služba má návaznost na Poradnu pro lidi v nouzi.

POSLÁNÍ:

Posláním služby je jednorázově poskytnout nocleh a jednoduché zázemí osobám, které v důsledku nepříznivé životní situace nemají jinou alternativu přenocování, nežli setrvat venku v prostředí pro klienta nevyhovujícím / ohrožujícím. Poskytováním noclehu, čistého prostředí k přenocování a možnosti udržovat osobní hygienu pomáháme klientovi zvýšit kvalitu jeho života, popřípadě se snáze začlenit do majoritní společnosti.

CÍLE:

• Cílem služby je poskytnutí jednorázové pomoci (noclehu) osobám bez přístřeší ve standardním hygienickém prostředí (čisté lůžkoviny, ručníky, čisté prostředí).
  • Cílem služby je i poskytnutí zázemí pro osobní hygienu a poskytnutí zázemí pro jednoduchou úpravu stravy (např.: ohřátí jídla, uvařit si čaj, uvařit si instantní polévku, apod.)
  • Cílem služby je pomoci klientovi s řešením jeho nepříznivé životní situace pomocí odborného sociálního poradenství.

CÍLOVÁ SKUPINA:

• muži bez přístřeší starší 18-ti let komunikující v českém jazyce, kteří jsou plně soběstační

ZÁSADY POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY:

• Rovnost

• Ke každému klientovi přistupujeme nestranně. Všichni klienti mají stejná práva a povinnosti. Zaměstnanci zachovávají jednotné pracovní postupy ke všem klientům. Snažíme se předcházet upřednostňování nebo naopak k diskriminování klientů.

• Respekt

• Respektujeme individualitu každého klienta.
  • Individuální přístup

• Ke každému klientovi je přistupováno individuálně. Během poskytování služeb bereme v potaz individuální potřeby a přání klientů.
  • Důvěrnost

• Zaměstnanci jsou vázáni mlčenlivostí. Sdělené informace, nespadají-li do oblasti trestních činů, jsou považovány za důvěrné a nejsou nikomu sdělovány.

• Informovanost

• Zaměstnanci informují klienty o jejich právech a povinnostech. Klientům je nabízeno odborné sociální poradenství. Dochází k předávání informací o možnostech využití dalších návazných služeb.

Přesun některých služeb do nových prostor?

kde nás najdete od nového roku 2019

V tuto chvíli necháváme schválit registrujícím orgánem prostory, které bychom rádi od 1. 1. 2019 využívali pro některé z našich služeb. Pokud vše dobře půjde, najdete část našich služeb po novém roce na adrese:  Arch. Teplého 1306/II 377 01 Jindřichův Hradec

Budovu Ministerstva zemědělství v Pravdově 837/II, 377 01 J. Hradec neopoštíme. Po novém roce nás sice najdete v jiné kanceláři, ale to nemění nic na situaci, že vám zde i nadále budeme poskytovat základní sociální poradenství a materiální pomoc.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Představujeme Vám služby Farní charity Jindřichův Hradec

Služby FCHJH

Chtěli bychom Vám tímto představit stávající služby Farní charity Jindřichův Hradec:

Den Charity

Přijměte pozvání na DEN CHARITY, který se uskuteční 27. 9. 2018:

VEŘEJNÁ SBÍRKA PRO ANDRIANKU

Farní charita Jindřichův Hradec ve spolupráci s panem Tomášem Šnorkem a starostou města panem Ing. Stanislavem Mrvkou pořádá veřejnou sbírku pro malou Andrianku. Výtěžek sbírky je určen na zakoupení auta.

CHARITATIVNÍ KONCERT PRO ANDRIANKU

Srdečně Vás tímto zveme na charitativní koncert, který proběhne v sobotu 29.9.2018 od 16:00hod v Kapli sv. Máří Magdaleny.

DEN POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JINDŘICHŮV HRADEC

Dne 18.6.2018 proběhla na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci prezentace jindřichohradeckých poskytovatelů sociálních služeb.

DEN POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JINDŘICHŮV HRADEC

Srdečně Vás tímto zveme na akci Den poskytovatelů sociálních služeb, která proběhne ve středu 20.06.2018 od 10:30hod u kulturního domu Střelnice. Přijďte se podívat i na prezentaci služeb Farní charity Jindřichův Hradec. Těšíme se na Vás!

VÝDEJNA SAMARITÁN

Samaritán

Od 24. 4. 2018 otevíráme VÝDEJNU SAMARITÁN

Tradiční štědrovečerní večeře na Noclehárně v. Antonína

Štědrovečerní večeře 2017

Stejně jako v letech minulých jsme i letos pro klienty Noclehárny sv. Antonína v Nežárecké ulici v Jindřichově Hradci připravili slavnostní štědrovečerní večeři.