Charita v Sušici vytvořila Kuchařku pro každého

SušiceOblastní charita Sušice přišla se zajímavým nápadem – kuchařkou jednodnoduchých a levných receptů ze surovin, které řada Charit distribuuje lidem v nouzi v rámci potravinové pomoci prostřednictvím projektu FEAD a spolupráce s Potravinovou bankou. Kuchařka navíc bude dále rozšiřována a doplňována o další recepty.

Den Charity

Přijměte pozvání na DEN CHARITY, který se uskuteční 27. 9. 2018:

Koncert pro Adrianku

Jindřichův Hradec –  Farní charita Jindřichův Hradec ve spolupráci s panem Tomášem Šnorkem a starostou města panem Ing. Stanislavem Mrvkou pořádá veřejnou sbírku pro malou Andrianku v rámci Koncertu pro Adrianku, který se uskuteční 29. 9. 2018 od 16 hodin v Kapli Máří Magdaleny v Jindřichově Hradci. Koncert je vyvrcholením veřejné sbírky, která se koná od 1. 8. 2018 do 1. 10 2018. Andrianka je jedenáctiletá slečna, která bojuje s několika nemocemi.

Koncert pro Andrianku

VEŘEJNÁ SBÍRKA PRO ANDRIANKU

Farní charita Jindřichův Hradec ve spolupráci s panem Tomášem Šnorkem a starostou města panem Ing. Stanislavem Mrvkou pořádá veřejnou sbírku pro malou Andrianku. Výtěžek sbírky je určen na zakoupení auta.

CHARITATIVNÍ KONCERT PRO ANDRIANKU

Srdečně Vás tímto zveme na charitativní koncert, který proběhne v sobotu 29.9.2018 od 16:00hod v Kapli sv. Máří Magdaleny.

Vojenský fond solidarity vyhlásil sbírku na pomoc rodinám tří padlých vojáků

Čest jejich památce

Vojenský fond solidarity vyhlásil mimořádnou finanční sbírku ve prospěch rodin vojáků rotného Martina Marcina, desátníka Kamila Beneše a desátníka Patrika Štěpánka, kteří zahynuli v neděli 5. srpna 2018 při útoku sebevražedného atentátníka v Afghánistánu. Přispět lze na účet nebo formou DMS, a to do 31. srpna 2018.

Vlna veder ohrožuje seniory. Charita aktivovala krizový plán pro horké dny

Na lavičce domova v Mukařově. Snímek archiv Arcidiecézní charity Praha

Hodně pijte a nechoďte na slunce. Tak zní doporučení Charity pro všechny a pro seniory zvlášť. Vlna veder, která zasáhla naši republiku, totiž představuje nebezpečí zejména pro seniory a chronicky nemocné. Pro jejich organismus znamená horko velkou zátěž a při nedostatečné konzumaci tekutin snadno kolabují. Charita Česká republika aktivovala plán pro horké dny, seniory v terénu i ve svých zařízeních vybízí k dodržování pitného režimu, mění jídelníček a ochlazuje jejich prostředí všemi dostupnými prostředky.

DEN POSKYTOVATELŮ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB JINDŘICHŮV HRADEC

Dne 18.6.2018 proběhla na Masarykově náměstí v Jindřichově Hradci prezentace jindřichohradeckých poskytovatelů sociálních služeb.

Diecézní charita jako jeden tým a v novém sídle

České Budějovice – Diecézní charita funguje jako jeden tým a v novém sídle. Téměř před dvěma lety se pozice ředitele Diecézní charity České Budějovice ujal Jiří Kohout. V prázdninovém vydání magazínu Setkání, které vydává Biskupství českobudějovické, se můžete dočíst více o jeho dosavadním působení a změnách v rámci charity jakožto největšího poskytovatele sociálních služeb v českobudějovické diecézi, a také o nově otevřeném sídle DCHCB.