Sbírka potravin - 05/2019

Praha, Jindřichův Hradec - Dnešní tisková konference SOCR ČR poskytla oficiální informace o Sbírkách potravin, informace o využití současných výtěžků a novinkách, které letošní rok přináší.

K této přiložitosti informujeme o zapojení Farní charity Jindřichův Hradec do Sbírky potravin 2019, která se uskuteční v sobotu 18. května mezi 8. a 18. hodinou.

Hledáme dobrovolníky do Výdejny Samaritán

sbírka

Jindřichův Hradec - Farní charita Jindřichův Hradec poskytující fakultativní službu Výdejnu Samaritán hledá dobrovolníky, kteří by mohli při výdejně s tříděním oblečení.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.

Týden otevřených dveří NZDM

Srdečně zveme děti a mládež ve věku od 7 do 22 let do NZDM Kompas, kde se od 18. do 22. 2. 2019 koná Týden otevřených dveří.

Shrnutí Tříkrálové sbírky 2019 na Jindřichohradecku

Děkujeme!

Farní charita Jindřichův Hradec - Výtěžek Tříkrálové sbírky 2019 na Jindřichohradecku sledoval nejden člověk s napětím. I v letošním roce se podařilo udržet rekordní nárůst výtěžku TKS. V loňském roce Farní charita Jindřichův Hradec získala 130 340 Kč. Letošní výtežek o několik tisíc převýšil loňský a potvrdil tak rozrůstající se tradici Tříkrálové sbírky na Jindřichohradecku. Rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky činí 140 636 Kč. Děkujeme tímto za všechny finanční dary, ale také i ochotu věnovat svůj čas dobrovolnictví.

Více info po rozkliknutí článku..

NZDM KOMPAS je na sociálních sítích

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background">Background vector created by freepik - www.freepik.com</a>

Jindřichův Hradec - Sociální sítě jsou v dnešní době jednou z možností, jak se přiblížit mladým lidem. Zaměstnanci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Kompas (dále NZDM Kompas) proto vytvořili samostatný profil pro NZDM Kompas, a to jak na Facebooku, tak i na Instagramu.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Farní charita v Jindřichově Hradci slavnostně požehnala nové prostory s mladým duchem

Jindřichův Hradec – Farní charita v Jindřichově Hradci ve středu 23. 1. 2019 slavnostně otevřela a požehnala své nové prostory na adrese Archiváře Teplého 1306. V těch bude nyní provozovat staronové nízkoprahové centrum pro děti a mládež, ale také další dvě služby pro osoby v nouzi a rodiny s dětmi.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019 sečetla českobudějovická diecéze jako první

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Výsledky Tříkrálové sbírky v českobudějovické diecézi jsou sečteny. Jako vůbec první ze všech diecézí v republice zná českobudějovická diecézní Charita kompletní výsledek sbírky: 7 499 909 Kč. Oproti loňskému roku hlásí nárůst o více než 300 tisíc korun.  Peníze pomohou např. seniorům, zdravotně postiženým, matkám s dětmi, lidem bez domova, a to zejména v regionech, kde se koledovalo.

Tři králové dokoledovali. Na mnoha místech pomáhají i stmelují

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka je u konce. Od 1. do 14. ledna mohli lidé potkávat po celé republice tisícovky koledníků, kteří koledovali ve prospěch potřebných. V českobudějovické diecézi se jich zapojilo přes 5 tisíc. Předběžné výsledky obětavého snažení „králů“ naznačují, že v letošním roce by na mnoha místech mohl být překonán loňský rekord.