Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Den poskytovatelů sociálních služeb

Den poskytovatelů sociálních služeb pořádaný Centrem pro komunitní práci ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec proběhne 12. června 2019 na Masarykově náměstí.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Velikonoční přání 2019

Velikonoční přání 2019 - Jindřichův Hradec.

Pro křesťana neexistuje cizí člověk. Nejbližší je vždy ten, kterého máme právě před sebou, a který nejvíce potřebuje naši pomoc. Nerozhoduje, zda je příbuzný či nikoliv, zda je nám milý či ne, zda je po morální stránce hoden pomoci či nikoliv. Láska Ježíše Krista nezná hranic. Kdo Bohu dává, ten získává.

sv. Edita Steinová

Sbírka potravin - 05/2019

Praha, Jindřichův Hradec - Dnešní tisková konference SOCR ČR poskytla oficiální informace o Sbírkách potravin, informace o využití současných výtěžků a novinkách, které letošní rok přináší.

K této přiložitosti informujeme o zapojení Farní charity Jindřichův Hradec do Sbírky potravin 2019, která se uskuteční v sobotu 18. května mezi 8. a 18. hodinou.

Hledáme dobrovolníky do Výdejny Samaritán

Jindřichův Hradec - Farní charita Jindřichův Hradec poskytující fakultativní službu Výdejnu Samaritán hledá dobrovolníky, kteří by mohli při výdejně s tříděním oblečení.

Stávková pohotovost sester domácí péče

Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům. Hrozí kolaps této péče. Důvodem je neochota zdravotních pojišťoven zohlednit skutečnou hodnotu práce zdravotních sester domácí péče. Poskytovatelé a zdravotní pojišťovny přes dlouhá vyjednávání nenašli řešení kritické situace. Nezbývá než přistoupit ke zviditelnění stávkové pohotovosti, která v segmentu domácí péče trvá již několik měsíců.

Domácí zdravotní péči hrozí zánik. Českobudějovické charity se připojují ke stávkové pohotovosti

České Budějovice, Jihočeský kraj; Písecko; Vimpersko; Horažďovicko; českobudějovická diecéze – Charity na jihu Čech se připojují do stávkové pohotovosti sester ve zdravotní domácí péči, které tímto bojují u zdravotních pojišťoven za lepší podmínky při péči o nemocné. V úterý 2. dubna si červené mašle připnuly v Charitách nejen zdravotní sestry. Přinášíme doplnění tiskové zprávy Charity Česká republika o situaci na jihu Čech.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Postní almužna 2019: Kdo se postí, ať je milosrdný

Českobudějovická diecéze, jižní Čechy, Č. Budějovice – Diecézní charita Č. Budějovice společně s Pastoračním střediskem českobudějovického biskupství také letos nabízí možnost zapojit se do tzv. Postní almužny. Postní papírové pokladničky si mohou lidé vzít v kostele o 1. neděli postní (letos 10. března). Princip je jednoduchý: peníze na požitky, které si během postního období odřeknete, můžete vložit do papírové pokladničky a tu na konci postu přinesete zpět do kostela. Výsledná částka pomůže Charitě i pastoračním projektům v diecézi.