Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

FCHJH je na instagramu

Farní charita Jindřichův Hradec jde s dobou. Nově nás najdete mimo facebook nebo twitter i na instagramu, a to pod názvem:

@charita_jindrichuv_hradec

Přesun některých služeb do nových prostor?

V tuto chvíli necháváme schválit registrujícím orgánem prostory, které bychom rádi od 1. 1. 2019 využívali pro některé z našich služeb. Pokud vše dobře půjde, najdete část našich služeb po novém roce na adrese:  Arch. Teplého 1306/II 377 01 Jindřichův Hradec

Budovu Ministerstva zemědělství v Pravdově 837/II, 377 01 J. Hradec neopoštíme. Po novém roce nás sice najdete v jiné kanceláři, ale to nemění nic na situaci, že vám zde i nadále budeme poskytovat základní sociální poradenství a materiální pomoc.

Aktualizace kontaktních údajů NZDM Síť

Došlo k aktualizaci kontaktních údajů na službu Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Síť.

Emailová adresa: charita.st.mesto@seznam.cz, kterou jste možná někteří z vás využívali, již NENÍ PLATNÁ.

Výzva: Sháníme dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku 2019

Tříkrálová sbírka proběhne od 1. do 14. ledna 2019. Tříkrálová sbírka 2019 bude slavnostně zahájena na jinřichohradecku 2. 1. 2019 Tříkrálovým koncertem v kapli sv. Máří Magdaleny. Farní charita Jindřichův Hradec plánuje realizovat Tříkrálovou sbírku v termínu od 2. do 14. 1. 2019.

Farní charita Jindřichův Hradec i letos shání dobrovolníky - koledníky, ale také ty, kteří by koledníkům zajistili technické zázemí. Více viz článek.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Adventní koncert pro Charitu jako poděkování

České Budějovice – Diecézní charita a Městská charita České Budějovice společně srdečně zvou na Adventní koncert pro Charitu, který se uskuteční ve středu 12. prosince 2018 od 18:30 v katedrále sv. Mikuláše. Koncert, při němž zazní Missa brevis od Jiřího Pavlici, je především poděkováním všem dárcům, zaměstnancům, dobrovolníkům a podporovatelům charitního díla.

Výtěžek sbírky pro Andrianku

Veřejná sbírka pro Andrianku, která probíhá od začátku srpna 2018 se chýlí ke svému závěru.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

MŮJ SVĚT – fotografická soutěž zaměstnanců, dobrovolníků a klientů charitních služeb

Opava – MŮJ SVĚT – fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu 2018 do 31. ledna 2019 mohou zaměstnanci, dobrovolníci a uživatelé charitních služeb posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona, fotografa Jindřicha Štreita.