Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kompas

Napsali o nás. Jindřichohradecký deník.

Jindřichův Hradec – Kompas. Pod takovým názvem se ve žluté budově č. p. 1306 na začátku hradecké ulice Archiváře Teplého (při směru chůze od Jarošovské ulice) skrývá Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež pod hlavičkou Farní charity Jindřichův Hradec.

Vedení českobudějovických Charit přineslo požehnání svým partnerům

České Budějovice –  Tři králové z Charity  v pondělí 7. ledna dopoledne přinesli požehnání hned do několika spřátelených institucích v Českých Budějovicích. V netradiční roli Třech králů se objevili prezident a ředitel Diecézní charity Č. Budějovice a ředitel Městské charity Č. Budějovice. Charitní Tři králové za doprovodu kytary zapěli koledu My Tři králové jdeme k vám a symbolicky zpěvem a formulí C + M + B 2019, psanou svěcenou křídou, požehnali svým partnerům a spolupracovníkům.

Zahájení Tříkrálové sbírky 2019 v Českých Budějovicích: konejme dobro s radostí a opravdovostí

České Budějovice, českobudějovická diecéze – Ve čtvrtek 3. ledna 2019 v Českých Budějovicích byla odstartována Tříkrálová sbírka 2019 slavnostním požehnáním od českobudějovického biskupa Pavla Posáda. Letos poprvé v katedrále sv. Mikuláše. Koledníci v čele se Třemi králi na koních vyšli v 16 hod od katedrály směrem k náměstí Přemysla Otakara II. Poté koledníkům z celé diecéze v katedrále světící biskup Pavel požehnal a popřál všem "králům", aby své poslání konali s radostí a vnitřní opravdovostí.

PŘESUN DO NOVÝCH PROSTOR

S předstihem bylo avizováno, že Farní charita Jindřichův Hradec žádá o možnost přesunu některých svých sociálních služeb, jmenovitě se jednalo o Poradnu pro lidi v nouzi a Sociálně aktivizační službu pro rodiny s dětmi a také Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

PF 2019

"Neboť u Boha není nic nemožného" Lk 1,37

Jménem Farní charity Jindřichův Hradec bychom Vám rádi popřáli, abyste zvláště o Vánocích, ale i během celého nového roku 2019 prožili čas plný milostí, zázraků, radosti a pokoje.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Hledají se tříkráloví koledníci

Napsali o nás. Jindřichohradecký deník.

Jindřichohradecko - Tříkrálová sbírka se uskuteční od 2. do 14. ledna. Velká část výtěžku poslouží ke koupi auta pro hradeckou charitu.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Apel na senátory: Přijměte takovou podobu insolvenčního zákona, která lidem pomůže!

Návrh novely insolvenčního zákona, který mají teď senátoři na stole, předluženým lidem nepomůže. Organizace Charita Česká republika, Člověk v tísni, Česká asociace streetwork, Asociace občanských poraden, Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR, Platforma pro sociální bydlení, RUBIKON Centrum, Armáda spásy, Evropská síť proti chudobě a sociálnímu vyloučení v ČR, DROM a Sekce sociálních kurátorů SSP ČR zaslaly senátorům prohlášení, v němž je vyzývají ke změnám tohoto sněmovního návrhu.