Aktuality od kolegů

Den poskytovatelů sociálních služeb

Den poskytovatelů sociálních služeb pořádaný Centrem pro komunitní práci ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec proběhne 12. června 2019 na Masarykově náměstí.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Velikonoční přání 2019

Velikonoční přání 2019 - Jindřichův Hradec.

Pro křesťana neexistuje cizí člověk. Nejbližší je vždy ten, kterého máme právě před sebou, a který nejvíce potřebuje naši pomoc. Nerozhoduje, zda je příbuzný či nikoliv, zda je nám milý či ne, zda je po morální stránce hoden pomoci či nikoliv. Láska Ježíše Krista nezná hranic. Kdo Bohu dává, ten získává.

sv. Edita Steinová

Stávková pohotovost sester domácí péče

Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům. Hrozí kolaps této péče. Důvodem je neochota zdravotních pojišťoven zohlednit skutečnou hodnotu práce zdravotních sester domácí péče. Poskytovatelé a zdravotní pojišťovny přes dlouhá vyjednávání nenašli řešení kritické situace. Nezbývá než přistoupit ke zviditelnění stávkové pohotovosti, která v segmentu domácí péče trvá již několik měsíců.

Domácí zdravotní péči hrozí zánik. Českobudějovické charity se připojují ke stávkové pohotovosti

České Budějovice, Jihočeský kraj; Písecko; Vimpersko; Horažďovicko; českobudějovická diecéze – Charity na jihu Čech se připojují do stávkové pohotovosti sester ve zdravotní domácí péči, které tímto bojují u zdravotních pojišťoven za lepší podmínky při péči o nemocné. V úterý 2. dubna si červené mašle připnuly v Charitách nejen zdravotní sestry. Přinášíme doplnění tiskové zprávy Charity Česká republika o situaci na jihu Čech.

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

MDŽ: Charita pro ženy a květina je bonusem

Ilustrační foto Jakub Žák

Při příležitosti Mezinárodního dne žen se snažíme ženám projevit úctu. A také jim aktivně pomoci, protože rovnosti žen a mužů ještě nebylo dosaženo. Na ženách obvykle leží hlavní tíže péče o domácnost a děti. Pokud se rozpadne rodinné soužití, ocitají se ženy ve velmi svízelných situacích. Řada z nich je mnohdy nedokáže sama řešit. Na straně všech ohrožených a bezbranných tradičně stojí i Charita Česká republika.

Shrnutí Tříkrálové sbírky 2019 na Jindřichohradecku

Děkujeme!

Farní charita Jindřichův Hradec - Výtěžek Tříkrálové sbírky 2019 na Jindřichohradecku sledoval nejden člověk s napětím. I v letošním roce se podařilo udržet rekordní nárůst výtěžku TKS. V loňském roce Farní charita Jindřichův Hradec získala 130 340 Kč. Letošní výtežek o několik tisíc převýšil loňský a potvrdil tak rozrůstající se tradici Tříkrálové sbírky na Jindřichohradecku. Rekordní výtěžek letošní Tříkrálové sbírky činí 140 636 Kč. Děkujeme tímto za všechny finanční dary, ale také i ochotu věnovat svůj čas dobrovolnictví.

Více info po rozkliknutí článku..

NZDM KOMPAS je na sociálních sítích

<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/background">Background vector created by freepik - www.freepik.com</a>

Jindřichův Hradec - Sociální sítě jsou v dnešní době jednou z možností, jak se přiblížit mladým lidem. Zaměstnanci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Kompas (dále NZDM Kompas) proto vytvořili samostatný profil pro NZDM Kompas, a to jak na Facebooku, tak i na Instagramu.

Farní charita v Jindřichově Hradci slavnostně požehnala nové prostory s mladým duchem

Jindřichův Hradec – Farní charita v Jindřichově Hradci ve středu 23. 1. 2019 slavnostně otevřela a požehnala své nové prostory na adrese Archiváře Teplého 1306. V těch bude nyní provozovat staronové nízkoprahové centrum pro děti a mládež, ale také další dvě služby pro osoby v nouzi a rodiny s dětmi.