Aktuality od kolegů

FCHJH je na instagramu

Farní charita Jindřichův Hradec jde s dobou. Nově nás najdete mimo facebook nebo twitter i na instagramu, a to pod názvem:

@charita_jindrichuv_hradec

Přesun některých služeb do nových prostor?

kde nás najdete od nového roku 2019

V tuto chvíli necháváme schválit registrujícím orgánem prostory, které bychom rádi od 1. 1. 2019 využívali pro některé z našich služeb. Pokud vše dobře půjde, najdete část našich služeb po novém roce na adrese:  Arch. Teplého 1306/II 377 01 Jindřichův Hradec

Budovu Ministerstva zemědělství v Pravdově 837/II, 377 01 J. Hradec neopoštíme. Po novém roce nás sice najdete v jiné kanceláři, ale to nemění nic na situaci, že vám zde i nadále budeme poskytovat základní sociální poradenství a materiální pomoc.

Aktualizace kontaktních údajů NZDM Síť

Došlo k aktualizaci kontaktních údajů na službu Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Síť.

Emailová adresa: charita.st.mesto@seznam.cz, kterou jste možná někteří z vás využívali, již NENÍ PLATNÁ.

Výzva: Sháníme dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku 2019

Tříkrálová sbírka proběhne od 1. do 14. ledna 2019. Tříkrálová sbírka 2019 bude slavnostně zahájena na jinřichohradecku 2. 1. 2019 Tříkrálovým koncertem v kapli sv. Máří Magdaleny. Farní charita Jindřichův Hradec plánuje realizovat Tříkrálovou sbírku v termínu od 2. do 14. 1. 2019.

Farní charita Jindřichův Hradec i letos shání dobrovolníky - koledníky, ale také ty, kteří by koledníkům zajistili technické zázemí. Více viz článek.

Lidé bez domova nemusejí mrznout na ulici

Praha, českobudějovická diecéze – Mrazy udeřily a lidé bez domova opět strádají na ulicích. Charita Česká republika pro ně zřizuje síť ubytoven a nocležen, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Mnoho bezdomovců sem i přes to však vůbec nepřijde. Charita apeluje, aby lidé nebyli lhostejní a zapojili se do pomoci lidem bez domova.

Výtěžek sbírky pro Andrianku

Veřejná sbírka pro Andrianku, která probíhá od začátku srpna 2018 se chýlí ke svému závěru.

Světový den chudých: Slyšme volání lidí na okraji!

Ilustrační snímek Richard Bouda

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých (18. 11.) je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka dá lidem možnost projevit solidaritu s potřebnými

Národní potravinová sbírka 2018

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu 2018 od 8 do 18 hodin ve více jak 680 supermarketech v celé České republice . Zde může každý nakoupit a následně darovat trvanlivé potraviny a drogistické zboží. Charita Česká republika je oficiálním partnerem této sbírky, které se v regionech tradičně zúčastní řada místních Charit.

MŮJ SVĚT – fotografická soutěž zaměstnanců, dobrovolníků a klientů charitních služeb

Opava – MŮJ SVĚT – fotosoutěž amatérských fotografů, kteří jsou spjati s Charitami celé České republiky, vstupuje do druhého desetiletí. Od 1. listopadu 2018 do 31. ledna 2019 mohou zaměstnanci, dobrovolníci a uživatelé charitních služeb posílat fotografie do 11. ročníku této fotosoutěže, od počátku spojené se jménem patrona, fotografa Jindřicha Štreita.

Sbírka pro potřeby Diecézní charity České Budějovice

České Budějovice –  V den svátku sv. Martina se uskuteční při bohoslužbách ve všech farnostech českobudjěovické diecéze každoroční sbírka ve prospěch Diecézní charity České Budějovice. V loňském roce 2017 se v rámci této již tradiční sbírky vybrala částka 422 314 Kč.