Jak lze podpořit práci charity

Neváhejte a podpořte činnost Farní charity Jindřichův Hradec.

1. FINANČNĚ

Bankovní spojení:

ČSOB: 241041057/0300

• Poradna pro lidi v nouzi
    • 241041057/0300 variabilní symbol 1
  • Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi
    • 241041057/0300 variabilní symbol 2
  • Noclehárna sv. Antonína
    • 241041057/0300 variabilní symbol 3
  • Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Kompas
    • 241041057/0300 variabilní symbol 4

Hotovost můžete rovněž předat na pokladně přímo ředitelce FCHJH na adrese: Arch. Teplého 1306/II, 377 01 J.Hradec.

Farní charitě Jindřichův Hradec můžete pomoci i účelově vázaným darem na základě darovací smlouvy - např. na vybranou konkrétní službu, zakoupení konkrétního předmětu pro konkrétní službu apod.

MATERIÁLNÍMI DARY:

Činnost Farní charity můžete podpořit také materiálními dary. Může se jednat jak o materiální dary, které jsou vydávány potřebným skrze Výdejnu samaritán.

Jedná se například o:

• zachovalý textil (ložní prádlo, ručníky), oděvy, obuv
  • drogistické zboží
  • trvanlivé potraviny
  • předměty pro vybavení domácnosti
  • věci pro děti – zachovalé hračky, dětské kočárky, dětské autosedačky, apod.

Neváhejte nás kontaktovat na tel: 731 604 554, 733 741 816.

Činnost FChJH můžete podpořit také skrze nákup předmětů potřebných pro činnosti jednotlivých sociálních služeb, ať už se jedná o deskové hry, knihy, nábytek, elektroniku apod.

DOBROVOLNICTVÍM:

Podpořit nás můžete také skrze dobrovolnickou činnost.

Jednou z variant je přímé dobrovolnictví ve službách, jako je např.doučování dětí, realizace odborných přednášek.

Může se jednat také o pomoc Výdejně Samaritán, např. třídění oblečení.

Další z možností podpory je grafická pomoc formou přípravy propagačních materiálů, letáků, plakátků na plánované akce apod.

Nejčastější dobrovolnickou podporou je dobrovolnictví v rámci Tříkrálové sbírky. Celoročně sháníme dobrovolníky, kteří by mezi 1. - 14. lednem koledovali v některé z obcí patřící do ORP J.Hradec.

DĚKUJEME, ŽE NÁM POMÁHÁTE POMÁHAT!

Sbírka potravin - 05/2019

Praha, Jindřichův Hradec - Dnešní tisková konference SOCR ČR poskytla oficiální informace o Sbírkách potravin, informace o využití současných výtěžků a novinkách, které letošní rok přináší.

K této přiložitosti informujeme o zapojení Farní charity Jindřichův Hradec do Sbírky potravin 2019, která se uskuteční v sobotu 18. května mezi 8. a 18. hodinou.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Ilustrační snímek Jakub Žák

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoce patří i lidem na okraji. Pro Charitu není o svátcích nikdo vyloučen

Modlitba za přežití zimy v Azylovém domě sv. Terezie 20. 12. 2018

Vánoce patří chudým i bohatým, protože Spasitel se narodil pro každého. Tímto heslem se řídí i pracovníci Charity Česká republika, když vymýšlí, jak připravit sváteční chvíle pro ty, kterým pomáhají po celý rok – chudým lidem na okraji, osamělým a lidem bez domova. Aby i pro ně prožili Boží narozeniny jako „radostnou zvěst“. I chudí a vyloučení nechť zažijí sílu přátelské pospolitosti. Připojit se k Charitě mohou i dobrovolníci.

Tříkrálová sbírka 2019: Tři králové opět koledují ve prospěch potřebných

České Budějovice, jižní Čechy; českobudějovická diecéze – Tříkrálová sbírka startuje v České republice již po devatenácté. Výtěžek ze sbírky je tradičně určen na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a jinak sociálně potřebným lidem, a to zejména v regionech, kde sbírka probíhá. Koledníkům v českobudějovické diecézi, se kterými se mohou lidé setkat u svých domovů od 1. do 14. ledna 2019, slavnostně požehná 3. ledna biskup Vlastimil Kročil v katedrále sv. Mikuláše.

Výzva: Sháníme dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku 2019

Tříkrálová sbírka proběhne od 1. do 14. ledna 2019. Tříkrálová sbírka 2019 bude slavnostně zahájena na jinřichohradecku 2. 1. 2019 Tříkrálovým koncertem v kapli sv. Máří Magdaleny. Farní charita Jindřichův Hradec plánuje realizovat Tříkrálovou sbírku v termínu od 2. do 14. 1. 2019.

Farní charita Jindřichův Hradec i letos shání dobrovolníky - koledníky, ale také ty, kteří by koledníkům zajistili technické zázemí. Více viz článek.

Vyhlašujeme sbírku zimního oblečení

sbírka zimního oblečení

Vyhlašujeme materiální sbírku zimního oblečení a bot pro děti dospělé.

Charitativní bazar společenského oblečení

Srdečně zveme na

Charitativní bazar společenského oblečení,

který se uskuteční 28. 10. 2018 od 10:30 v kavárničce ŘKF-Proboštství Jindřichův Hradec.

VÝDEJNA SAMARITÁN

Samaritán

Od 24. 4. 2018 otevíráme VÝDEJNU SAMARITÁN

Hledáme sociálního pracovníka

hledáme sociálního pracovníka na FCHJH

Farní charita Jindřichův Hradec hledá kandidáta na pozici sociální pracovník Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi a Poradny pro lidi v nouzi

Podívejte se, jak se koleduje v Lásenici

Tímto bychom chtěli poděkovat všem koledníkům, kteří nám letos pomohli s Tříkrálovou sbírkou.  Vybrali jsme rekordních 130.340Kč. Děkujeme Vám.