Výzva: Sháníme dobrovolníky pro Tříkrálovou sbírku 2019

Tříkrálová sbírka proběhne od 1. do 14. ledna 2019. Tříkrálová sbírka 2019 bude slavnostně zahájena na jinřichohradecku 2. 1. 2019 Tříkrálovým koncertem v kapli sv. Máří Magdaleny. Farní charita Jindřichův Hradec plánuje realizovat Tříkrálovou sbírku v termínu od 2. do 14. 1. 2019.

Farní charita Jindřichův Hradec i letos shání dobrovolníky - koledníky, ale také ty, kteří by koledníkům zajistili technické zázemí. Více viz článek.

Jako již každoročně sháníme dobrovolníky, kteří by pomohli:

1. s koledováním

Skupinku tvoří obvykle tři koledníci v dětském věku převlečení za bájné krále (mudrce z východu), kteří se podle tradice přišli do Betléma poklonit novorozenému Ježíškovi. Jedna z těchto osob je vedoucí skupinky, měla by být starší 15 let. Tato osoba je ve vztahu k Zákonu o veřejných sbírkách „osobou pověřenou konáním sbírky“. Vedoucí skupinky je vybaven plnou mocí (průkazkou) s pořadovým číslem, které by mělo odpovídat číslu uvedenému na zapečetěné pokladničce.

1. s technickým zázemím pro koledníky

Snažíme se našim koledníkům poskytovat zázemí, nejde to však ve všech obcích a na všech místech. Koledníci koledují za každého počasí a jistě velmi ocení vaši pomoc i v této oblasti, a to například formou možnosti zastavit se na chvíli v teple, dát si teplý čaj nebo se moci občerstvit či si dojít na toaletu.

Máte-li zájem o jednu z těchto dvou možností dobrovolnictví, ozvěte se co nejdříve na níže uvedený kontakt.

Rozsah možného koledování

Farní charita Jindřichův Hradec nekoleduje pouze v Jindřichově Hradci, kolednické skupinky jsou roztroušeny takřka po celém ORP J. Hradec a části Jindřichohradeckého vikariátu. V posledních letech se koledovalo například v Člunku, Deštné, Dírné, Kardašově Řečici, Kunžaku, Lásenici, Mostech, Nové Bystřici, Plavsku, Příbrazi, Starém Městě pod Landštejnem, Strmilově, Suchdole aj.

Hledáme koledníky i pro další obce ORP J. Hradec, například:

Bednárec, Bednáreček, Blažejov, Bořetín, Číměř, Dívčí Kopy, Dolní Pěna, Dolní Žďár, Doňov, Hadravova Rosička, Hatín, Horní Pěna, Horní Radouň, Horní Skrýchov, Hospříz, Jarošov nad Nežárkou, Jilem, Kačlehy, Kamenný Malíkov, Kostelní Radouň, Lodhéřov, Nová Olešná, Okrouhlá Radouň, Pístina, Pleše, Pluhův Žďár, Polště, Popelín, Ratiboř, Rodvínov, Roseč, Rosička, Stráž nad Nežárkou, Střížovice, Světce, Újezdec, Velký Ratmírov, Vícemil, Višňová, Vlčetínec, Vydří, Záhoří, Zahrádky aj.

Kontakt:

V případě zájmu se hlaste na email: info@jhradec.charita.cz nebo na karolina.pichova@jhradec.charita.cz.

Případně volejte na telefonní čísla: 731 604 554, 733 741 816, 730 540 628.